понеділок, 20 квітня 2009 р.

Внимание, вопрос!

В своё время по приезду в Николаев министр Юрий Павленко (Министерство по делам молодёжи, семьи и спорта) заявлял о поддержке интеллектуального движения украинской молодёжи. А на деле что?
Зарегистрируйтесь и поддержите вопрос к министру:
http://conf.pravda.com.ua/pavlenko/49e8f96b95fd7/

Чи відомо Вам, що в Україні існує декілька десятків організацій, які займаються популяризацією та розвитком інтелектуальних ігор (спортивні <<Брейн-ринг>>, <<Що? Де? Коли?>>, і т.п.)? Чи відомо Вам, що в Україні існує ціла система національних чемпіонатів з інтелектуальних ігор, а українські команди займають провідні місця на міжнародних турнірах за повної відсутності державної підтримки? Скажіть, коли інтелектуали дочекаються підтримки держави, обіцяної Вами, ще за минулої міністерської каденції?

1 коментар:

  1. Юрій Павленко _ 24.04.2009, 19:32
    Особисто я вважаю, що такий формат ігор повинен бути підтриманий державою - і Міносвіти, і Мінкультури, і нашим Міністерством.
    Сьогодні затверджено Державну цільову соціальну програму “Молодь України” на 2009-2015 роки” (постанова КМУ №41), в якій окремим розділом визначено завдання щодо створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, творчого розвитку особистості.
    Інтелектуальні ігри розвивають мислення, дозволяють навчитися самостійно приймати рішення та знаходити вихід із життєвих ситуації. Це одна з найкращих форм соціальній комунікації, яка впливає на світосприйняття, формування особистості, сприяє творчому самовираженню молодого покоління.
    З метою створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді та організації її змістовного дозвілля у 2008 році у Харківській області Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту провело Міжнародний молодіжний фестиваль інтелектуальних ігор.
    В рамках фестивалю було проведено змагання з інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?», брейн-рингу та круглий стіл на тему „Досвід організації роботи з працюючою молоддю на підприємствах України та діяльність громадських об’єднань працюючої молоді”.
    Другий рік поспіль Міністерство залучається до проведення, по-перше, Національного молодіжного форуму „Новітній інтелект України”, мета якого пошук, підтримка та залучення інтелектуальної молоді до активної суспільної діяльності через співпрацю з органами влади, громадськими організаціями, аналітичними інституціями та бізнес-середовищем. По-друге, Міністерство курує Міжнародний молодіжний форум «Артеківські діалоги», мета якого - формування молодіжного бачення щодо напрямків сучасної національної молодіжної політики та моделі освіти і виховання в Україні.
    Переконаний, цей напрям є ще куди державі розвивати.

    ВідповістиВидалити